ASSOCIACIÓ LA FORZUDA

L'associació "La Forzuda" neix de la necessitat que hem detectat durant aquesta crisi sanitària, ens hem hagut de reinventar i això ens ha portat a descobrir el món de la gent gran... i n'estem tan agraïts!

Nosaltres sóm artistes i amb la Covid-19 hem deixat de treballar al món de la cultura de cop degut a la situació tan greu que estem vivint a nivell mundial; en Fernando va començar a treballar de repartidor de paqueteria i la Karmen es va reinventar i va entrar a treballar a una residència de gent gran com a auxiliar.

Un cop allà es va adonar que la gent gran que viu a residències sovint entra en una rutina, està vivint temps molt difícils sense gairebé contacte amb familiars, amb moltes pors, essent població de risc... i se'ns va acudir organitzar un petit espectacle per ells, per animar-los, compartir alegria i amor, passar una bona estona, trencar amb la rutina diària... Va ser tot un èxit!!! Vem sortir amb el cor tan ple i tan bones sensacions que ja no vem poder deixar de pensar en això! Quan acabem cada actuació la cara de felicitat que els queda és tan enriquidora, és una sensació tan satisfactòria per nosaltres i per ells que enganxa!

La nostra idea és organitzar visites teatralitzades a residències i altres espais com centres de dia de gent gran també, sense cap cost per les residències és clar! És sense ànim de lucre i la idea és finançar el projecte per altres vies i poder pagar un sou mínim als artistes que hi participin un cop iniciem l'activitat de manera més àmplia. 

Volem millorar la qualitat de vida de la gent gran a través de les arts escèniques estimulant així el seu benestar emocional i físic, donar-los eines perquè puguin expressar-se i tenir un lloc on sentir-se importants i valorats, donar suport emocional i acompanyament a els i les residents amb demència i alzheimer, fer-los participar en comunitat a través de jocs i experiències teatrals, reforçar el pensament positiu i així disminuir l'angoixa i el dolor físic, ajudar-los a recuperar hàbits socials i millorar la consciència del present, desenvolupar i expandir la cultura a través de les arts escèniques (circ, teatre, dansa)...

Donades les circumstàncies actuals pel Covid-19 i tenint en compte les seqüeles emocionals que ha deixat en aquest sector per la manca d'afecte dels seus éssers estimats i la manca de contacte físic considerem fonamental treballar amb aquest grup de persones.



Per aconseguir les seves finalitats, l'associació realitza les activitats següents:
1.- Visites teatralitzades continuades a les residències de gent gran.
2.- Tallers puntuals de dramateràpia en residències.
3.- Fer ús de les arts escèniques i també literàries i musicals per acompanyar-los en les visites.
4.- Promocionar les nostres activitats a través d'esdeveniments i xarxes socials.


En queda exclòs tot ànim de lucre, és una associació que no pretèn treure un altre benefici que la millorar del benestar de la gent gran. La idea és finançar el projecte oferint espectacles de circ i teatre a la pizzeria que hem obert a Mataró, oferirem pizza i circ i els beneficis dels espectacles els farem servir per sufragar els costos de l'associació i el projecte.







Comentarios

  1. I wish you every success with the pizzeria and artistically! Let us hope for better times as soon as possible!!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario